| 2021. március. 15. | 1 perc olvasás

A gyanú szerint ittasan vezetett a balesetet okozó sofőr Fertőrákoson

Felborult autójával a 36 éves férfi.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Fertőrákoson, a Fő utcában, 2021. március 15-én 0 óra 55 perckor. Egy 36 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Patak sor felől, a Kápolna utca irányába. Haladása során autójával az úttestről lesodródott, majd öt gépkocsinak nekiütközve a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a járművezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A sofőrrel szemben - a helyszínen - a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért tőle egészségügyi ellátása során további mintavételre intézkedtek.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Legnépszerűbb cikkek