| 2020. március. 17. | 1 perc olvasás

A GYSEV Zrt. felkészült a koronavírusra!

Fontos intézkedések léptek életbe a GYSEV Zrt. vasútvonalain is a koronavírus miatt kialakult helyzetben. Többek közt a cég vonalhálózatát érintő nemzetközi vonatforgalomban egyelőre annyi változás történt, hogy az ÖBB Szentgotthárd és az ausztriai Fehrling között felfüggesztette a személyszállító vonatok közlekedését. A Sopron állomást érintő nemzetközi vonatforgalomban nem történt változás.

Sopronból a vonatok menetrend szerint közlekednek Bécs és Bécsújhely, valamint Deutschkreutz irányában is. Sopron állomáson az Ausztriából belépő vonatok esetében folyamatos ellenőrzést tart a rendőrség. Szintén menetrend szerint közlekednek a Fertőszentmiklós állomásról induló és oda érkező nemzetközi személyvonatok is. Emellett a társaság kiemelt figyelmet fordít a kocsik fertőtlenítésére.

- A koronavírus európai megjelenését követően a GYSEV Zrt. azonnal megkezdte az extra fertőtlenítési eljárást a személyszállító vasúti járműveken – emelte ki Rázó László, a vasúttársaság szóvivője. - A tisztifőorvos ajánlásával összhangban növeltük a vasúti járművek takarításának, fertőtlenítésének gyakoriságát. A személyszállító vasúti járművek azon felületein, amivel az utasok a kezükkel érintkeznek, például a kilincseken, kapaszkodókon speciális vírusölő szert alkalmazunk. Az összes olyan személyszállító vasúti járműben, ahol a mellékhelyiségekben folyékony szappan használatára alkalmas eszköz áll az utasok rendelkezésére, ott az ilyen szerkezeteket speciális vírusölő szappannal töltjük fel – fejtette ki.

A belföldi vonatforgalomban jelenleg semmilyen korlátozás nem lépett életbe, a vonatok menetrend szerint közlekednek. Sopronban a nemzetközi személypénztár zárva tart, így 2020. március 17-től visszavonásig a nemzetközi menetjegy visszatérítési igényeket az Utascentrum belföldi pénztárában nyújthatják be, az utasok.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek