| 1 perc olvasás

A GYSEV Zrt. idén is csatlakozott „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” rendezvényéhez

„Óvakodj a vonatoktól! Az élet a másodperc töredéke alatt megváltozhat!” – idén ezzel a szlogennel hirdették meg a Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Napot. A kampány elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok védelmére fókuszál. A GYSEV Zrt. immár nyolcadik éve csatlakozott az európai szintű ILCAD rendezvényhez. A vasúti átjáróban történt balesetek számának csökkentése érdekében a vasúttársaság munkatársai a rendőrséggel közösen egy soproni és egy szombathelyi vasúti átjáróban végeztek figyelemfelhívó ellenőrzéseket.

A „Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap” elsődleges célja, hogy rámutasson a felelős, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének. A balesetek számának csökkenéséhez a közlekedési morál változása elengedhetetlen.

A GYSEV üzembiztonsági szakemberei hangsúlyozták:

A vasúti átjárókban a balesetek több tíz évre visszamenőleg szinte kizárólag a közúti járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmetlenségéből következnek be. Amennyiben bekövetkezik egy ilyen sajnálatos baleset, súlyos tragédiák történhetnek és az anyagi kár is jelentős lehet. Kiemelten fontos figyelmet kell fordítani a vasúti átjárókban áthaladó autóbuszokra, a buszvezetők szabályszerű járművezetésére is.
forrás: GYSEV Zrt.

A kampány keretében június 6-án csütörtökön, két nagyvárosban egy-egy forgalmas vasúti átjáróhoz települtek ki a vasúttársaság és a rendőrség munkatársai. A helyszín kiválasztásakor elsődlegesen a nagy gépjármű, gyalogos és kerékpáros forgalmú vasúti átjárókon volt a hangsúly. A rendőrök a közúton közlekedőket ellenőrizték, a GYSEV közlekedésbiztonsági szakemberei szórólapokkal és szóbeli tájékoztatással hívják fel az átkelők figyelmét a kockázatokra.

forrás: GYSEV Zrt.

Az akció keretein belül a vasúti szakértők vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát, szennyezettségét. Emellett megfigyelik az áthaladó vonatokon az előírt jelzéseket és a vasúti kocsik ajtóinak zárt állapotát is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek