| 2016. december. 15. | 1 perc olvasás

A GYSEV Zrt. nagylelkű adománya az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak

Egymillió egyszázezer forinttal támogatja az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vállalati partnereinek jelképes karácsonyi ajándékot vásárolt idén, az így fennmaradó összeget pedig az alapítvány rendelkezésére bocsátotta.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a leukémiában szenvedő gyermekek családjait, valamint nyolc nagy onkológiai intézményt támogat folyamatosan. Jelenleg egy olyan speciális lélegeztető gép megvásárlására gyűjtenek, amelynek használata közben is lehet MR felvételt készíteni a beteg gyermekekről.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vállalat rengeteg megkeresést kap évente, nem egyszerű dönteni a támogatások elosztásánál.

„Az alapítvány munkatársai tevékenységük során folyamatosan szembesülnek súlyosan beteg gyermekek és családok problémáival. Ez önmagában rendkívül lelket próbáló feladat, tiszteletre méltó, hogy ezt felvállalják” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az alapítvány képviselői elmondták: az utóbbi években sajnos folyamatosan emelkedik a leukémiával küzdő gyermekek száma Magyarországon. Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványhoz is egyre több megkeresés érkezik, igyekeznek a hozzájuk forduló családok kéréseit a lehetőségeikhez mérten teljesíteni.

„Nagyon örömteli számunkra, és példa értékűnek tartjuk, hogy egy olyan komoly és elismert cég, mint a GYESEV Zrt. egy ilyen fontos ügy mellé állnak és nagylelkű támogatásukkal segítik az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, célkitűzéseinek megvalósításában. Szeretnénk köszönetet mondani ezért mind az alapítvány, mind pedig mindazon gyermekek és családok nevében, akiknek gyógyulásához ez a támogatás is nagyban hozzájárul” – mondta Fodor Zsuzsanna, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora.

 

Legnépszerűbb cikkek