| 2021. április. 1. | 1 perc olvasás

A harkai iskola fejlesztéséről számolt be Barcza Attila közösségi oldalán

Harka történetének egyik legfontosabb fejlesztése indulhat el, miután megjelent a legfrissebb kormányhatározat. A harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola teljes felújítására és egy új sportcsarnok megépítésére kerül sor mintegy 1,35 milliárd forintból - írta közösségi oldalán Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Barcza Attila hangsúlyozta: A Magyar Kormány elkötelezett abban, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények között tölthessék mindennapjaikat, hiszen ők a legfontosabbak.

Döntött a magyar kormány

A kormány által biztosított költségvetési forrásból teljesen megújul és napelemekkel gazdagodik a Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola

Sopron agglomerációs területén, egy dinamikusan növekvő lakosságszámú településen épül fel egy gyakorlatilag új iskola, amelynek kedvezményezettjei elsősorban az ott élő családok, a gyerekek, illetve az intézményben dolgozó pedagógusok, munkatársak lesznek.

Az iskola egy modern, 450 m2-es tornacsarnokkal és hozzá kapcsolódó kiszolgálóegységekkel bővül, míg a jelenleg meglévő épületen teljes felújítást végeznek. Az épületegyüttes a jövőben a jelenlegi 160 tanuló befogadásához képest 50%-kal több, 240 gyermek számára biztosít modern oktatási környezetet. Új étkező kialakítása mellett teljesen átalakulnak a tantermek, a padlótól a tetőig megújul az épület, ennek részeként új nyílászárókat, épületgépészeti elemeket, és burkolatokat fog kapni valamennyi helység.

A modernizáció a jelenlegi előírásoknak megfelelő hőszigeteléssel és biztonsági elemekkel valósul meg. A tetőre szerelhető napelemek a tervek szerint teljes egészében biztosítani fogják az iskola energiaszükségletét. A harkai iskolaépítés az ott lakók mellett Sopron városában lakók számára is előnyös, és az intézmény a Soproni Tankerületi Központ által fenntartott iskolahálózat egyik legkorszerűbb iskolája lesz.

- Harka történetében egyedülálló volumenű beruházásból megújul a jelenlegi épület, a tantermeket pedig a kor elvárásainak megfelelően bővítik, átépítik. Magyarország kormányának döntése értelmében Harka történetének egyik legfontosabb fejlesztése indulhat el – mondta Duschanek Péter, Harka polgármestere.

Legnépszerűbb cikkek