| 2020. december. 13. | 1 perc olvasás

A harmadik adventi gyertyát is meggyújtották a Várkerületen

A harmadik gyertya meggyújtásán tartott szűk körű ünnepségen Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Gyülekezet lelkésze, valamint Juhász Adrienn önkormányzati képviselő, osztották meg gondolataikat az ünneppel kapcsolatban. Az adventi koszorún a harmadik gyertya az örömöt szimbolizálja.

A Várkerületen a Mária- szobor körül kapott helyet idén Sopron adventi koszorúja, amelyen vasárnap este szűk körben gyújtották meg a harmadik, rózsaszín színű gyertyát. A harmadik vasárnap és egyúttal a gyertya az örömöt szimbolizálja.


fotó: Griechisch Tamás

A járványügyi helyzet miatt szűk körű ünnepségen Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Gyülekezet lelkésze elmondta, az evangélikusok az első adventi vasárnapon Krisztus első eljövetelére emlékeznek, a második vasárnapon pedig azt hirdetik, hogy Jézus dicsőségesen visszatér.
„A mostani, harmadik vasárnap különleges, hiszen ez hívja fel a figyelmünket arra, hogy jelen időben is érkezik az Úr. Ebben az időszakban még fontosabb, hogy istentiszteleteken keresztül, igeolvasáson keresztül ma is érkezik hozzánk Jézus, nem hagy bennünket magunkra az idei év nehézkes körülményei között sem – zárta gondolatait a lelkész.


fotó: Griechisch Tamás

A gyertyagyújtáson részt vett Juhász Adrienn, önkormányzati képviselő is. „Az advent az elcsendesedés időszaka, amiben felkészülünk a kereszténység egyik legcsodálatosabb ünnepére, a karácsonyra. Ma az öröm lángjai égtek a koszorún, ebben az embert próbáló évben én azt kívánom mindenkinek, hogy az örömgyertya lángja lobogja be szívünket, lássuk meg, és éljük meg az apró örömöket a mindennapokban. Nagy szükségünk van rá ebben az időszakban - fogalmazott beszédében Juhász Adrienn.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek