| 2019. június. 28. | 1 perc olvasás

A határtérség gazdasági fejlesztéséért

Sopron és térsége gazdaságfejlesztésének lehetőségeiről hallhattak előadást a résztvevők a Regionet Competitive program zárórendezvényén a kamarában. A több mint két éve futó projekt a magyar-osztrák határtérség hatékonyabb gazdaságfejlesztését tűzte ki célul maga elé.

Hatékonynak nevezte a Regionet Competitive program elmúlt két évét a köszöntőjében Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósulhatott meg. Célja a magyar-osztrák határtérség gazdaságának fejlesztése, a határon átnyúló kapcsolatok erősítése. Ennek jegyében üzletember találkozókat, üzemlátogatásokat, fórumokat is szerveztek.


fotó: Griechisch Tamás

A zárórendezvényen Barcza Attila országgyűlési képviselője Sopron és térsége gazdaságfejlesztésének lehetőségeiről tartott előadást. Beszédében két fő irányra fókuszált, amelyeknek köszönhetően a város jelentős fejlődés előtt áll.  - Sopron és térségének kiváló adottságai vannak ahhoz, hogy ipari és logisztikai tekintetben előre tudjunk lépni. A Modern Városok Programnak egy nagyon fontos eleme a Soproni Innovációs Centrum és Ipari Parknak a kialakítása. Ez lehetőséget ad arra a városnak, hogy magasabb iparűzési adóbevételei legyenek. A másik fontos szempont pedig az, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út kivitelezése tisztán magyar kormányzati forrásból nagy erővel és nagyon jól halad. Amikor az út Sopront eléri és elkészül, egy olyan előnyre teszünk szert, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi úthálózatba bekapcsolódunk, ami az ipari fellendülésnek az alappillére tud lenni- mondta el az országgyűlési képviselő.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek