| 2021. október. 12. | 1 perc olvasás

A Heineken Hungária új vezetőjét fogadta a soproni városvezetés

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. új vezérigazgatóját, Nikos Zoist fogadta kedden a városházán Sopron polgármestere és alpolgármesterei. A cégvezető egy nappal korábban a fővárosban mutatkozott be sajtótájékoztatón, ahol arról is beszélt, hogy a vállalat tovább tudja növelni teljesítményét, ugyanakkor nem mond le a fenntarthatósági követelményekről.

Dr. Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán számolt be kedden arról, hogy a városházán fogadta dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterekkel a Heineken Hungaria új vezérigazgatóját. A bejegyzésben kiemelte, hogy a soproni sörgyár fontos szerepet tölt be a város életében, ami a munkahelyek számában is megmutatkozik.

Hétfőn Nikos Zois egy budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az innovációt nem szűkítik le a technológiai folyamatokra, a fenntarthatósági fejlesztéseket is fontosnak tekintik. Mivel a környezet érdekében a nagyvállalatoknak is változtatniuk kell, a magyarországi Heineken ezért növelte a gyártásában a helyi termékek részesedését. Példaként említette, hogy a Soproni sör kizárólag itthoni árpából készül, az ízesített változatokhoz magyar termelésű meggyet és a bodzát adnak, és hamarosan komlót is magyarországi ültetvényről szereznek be.

A vállalat korábban azt közölte, hogy a Heineken csoportszintű termelése 2030-ra, a teljes értéklánc pedig 2040-re karbonsemlegessé válhat. Sört csak fenntartható módon termelt árpából, komlóból gyártanak majd, és nem fognak kibocsátani tisztítatlan szennyvizet, vagy nem újrahasznosított hulladékot.

Legnépszerűbb cikkek