A hétvégén ismét akcióba léptek a soproni rendőrök

  2021. október 18. - www.sopronmedia.hu

A Soproni Rendőrkapitányság rendőrei 2021. október 15. és 17. között közlekedésrendészeti és közrendvédelmi fokozott ellenőrzést tartottak a kapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés fő célja a balesetek megelőzése és az állampolgárok biztonságérzetének növelése volt - tájékoztatta szerkesztőségünket a Soproni Rendőrkapitányság.

A hétvégén kilenc embert fogtak el, akik között volt embercsempész, ittas sofőr és szabálysértési bírság be nem fizetése miatti körözött is. Előállítani 8 embert kellett, garázdaság, súlyos testi sértés és engedély nélküli vezetés miatt. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor, amikor egy közterületen magatehetetlenül fekvő személy kórházba jutásáról gondoskodtak a járőrök.

Forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Az akcióban több mint 600 embert vontak alkoholszondás ellenőrzés alá, amely során hét esetben mutatott pozitív eredményt a műszer. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során.

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket, a mozgása pontatlanabbá válik. Az alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Forrás: Soproni Rendőrkapitányság

A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Kérem, várjon... Kérem, várjon...