| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

A hétvégén megnyithatnak a teraszok, változik a kijárási tilalom

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer elmondta: holnap elérhetjük a 3,5 millió oltást, ezután pedig szombaton nyithatják meg a vendéglátóhelyek a teraszokat.

A kormányinfón elhangzott: a következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, áprilisban 600 ezerrel többet kapunk, mint a szerződés szerint, az orosz oltóanyag szállításai is folyamatosak. 3,4 millió felett jár a legalább az első vakcinával beoltottak száma.

A vendéglátóhelyek teraszai öt órától tíz óráig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig kitolódik 11 órára.

Az ezzel kapcsolatos intézkedéseket alá fogja írni holnap a belügyminiszter – mondta  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A jövő héten nagy mennyiségű vakcinával fognak oltani, így ennek következtében akár egy két héten belül már a négymillió beoltottat is elérhetjük.

Gulyás Gergely arra buzdít mindenkit, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra. A beérkezett nagy mennyiségű vakcinának köszönhetően, akik most regisztrálnak, azok is egy-két héten beül megkaphatják az első oltásukat.

Mivel az országban önkéntes az oltakozás, így elengedhetetlen a regisztráció. Újításként tesztfázisba helyeztek egy időpontfogási rendszert. Az érintettek már megkapták az sms-t, amely tartalmazza a linket, melyen keresztül időpontot foglalhatnak.

Legnépszerűbb cikkek