| 1 perc olvasás

„A hűség városa” kiállítás megnyitotta kapuit

Május 12-én megnyílt a Liszt-központ Munkácsy termében „A hűség városa” című kiállítás, amely a SopronFest egyik leglátványosabb tárlata. A résztvevő élvonalbeli művészek, Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter legaktuálisabb alkotásaikat éppúgy bemutatják, ahogyan több évtizedes, korábban sohasem vagy csak nagyon ritkán látott remekműveiket is.

A megnyitón a városvezetés részéről jelen volt dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint a város országgyűlési képviselői.

fotó: Rombai Péter
Sopron a leghűségesebb város, ez a kultúránk részévé vált, beleivódót a lelkünkbe-szívünkbe. Bárhol járunk, ez tükröződik vissza, hiszen van Hűségkapu, Hűségzászló, Hűségkút és Hűségpark is. Rendkívül izgalmas lesz majd látni, hogy mit alkotnak a képzőművészek a Mária-szobornál e témakörben

– emelte ki dr. Farkas Ciprián polgármester.

fotó: Rombai Péter

A tárlatot Lévai Anikó, Magyarország miniszterelnökének felesége nyitotta meg: „Az alkotásokat kiváló művészek készítették. Ezek a művek reflektálnak a világra, a korra, a környezetre, amiben élünk, és saját magunkra. Mindez kifejezőbb, mint néhány sor, mondat.”

fotó: Rombai Péter
A SopronFest keretében idén 30 kiállítás tekinthető meg egyidőben, ez rekordkísérletnek számít. Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló művészeti programot

- mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője.

fotó: Rombai Péter

A kiállítás a soproni Liszt-központ Munkácsy termében május 12. és május 20. között ingyenesen látogatható, a művészek több alkalommal tárlatvezetést is tartanak, május 16-tól pedig Sopron belvárosában, a Mária-szobor tövében felépülő művésznegyedben a közönség előtt alkotnak. A kezeik nyomán megszülető hatalmas, szív alakú szobrok a hűség szimbólumai. Ezeket jótékony céllal értékesítik, és a tervek szerint a jövőben Sopron intézményeit díszítik majd. Arról, hogy az egyes művekből befolyt bevételből milyen ügyeket támogatnak a vásárlók, maguk az alkotók döntenek.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek