| 2019. december. 14. | 1 perc olvasás

A Hűségzászlónál ünnepelt a város

A városi hűségnapi ünnepséget - a legrangosabb kitüntetések átadását követően- szombaton este tartották meg a Széchenyi téren, a Hűségzászlónál. Itt Török Zoltán, 2019-ben Pro Urbe Sopron- díjjal kitüntetett sportvezető mondott ünnepi beszédet.

Ács Tamás és Papp Attila irodalmi összeállításával kezdődött az ünnepség, amelyen Wass Albert műveket szavaltak a színművészek a jelenlévő emlékezőknek és a város kitüntetettjeinek.


fotó: Griechisch Tamás

- Hol találjuk saját helyünk és identitásunk majdnem 100 esztendővel a népszavazás után, ugyanazon a földön? - tette föl a kérdést Török Zoltán Pro Urbe Sopron- díjas sportvezető megemlékező beszédében, miután felelevenítette az 1921. december 14-i népszavazás történelmi pillanatait. - Úgy hiszem, hogy ma is a küzdelem a kulcsszó, melyet megmaradásunk érdekében folytatnunk kell. Ennek a küzdelemnek a színterei kórházunk falai között, oktatási intézményeinkben, családjainkban is megtalálhatóak, és folytatódik sportpályáinkon is, ahol békés formában versengünk más városok és nemzetek sportolóival. Amikor újdonsült díszpolgárunk, Babos Timi győz, vele együtt győzünk mi is.


fotó: Griechisch Tamás

A program koszorúzással zárult. A város Hűségkoszorúját dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Csorba János, Nagycenk polgármestere, illetve Török Zoltán kitüntetett közösen helyezte el. Fejet hajtottak a Hűségzászlónál a jelenlévő intézmények és szervezetek képviselői is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek