| 2022. december. 17. | 1 perc olvasás

A Hűségzászlónál ünnepelt a város

A városi hűségnapi ünnepséget - a legrangosabb kitüntetések átadását követően- szombaton este tartották meg a Széchenyi téren, a Hűségzászlónál. Itt dr. Fodor Tamás, Sopron idei díszpolgára mondott ünnepi beszédet.

Az ünnepségen  dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Fodor Tamás ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a hűség napját nemcsak Sopronban ünnepeljük, hanem mindenhol megemlékeznek róla, ahol magyarul beszélnek.

Fotó: Griechisch Tamás

A hűség napja nekünk Sopronban a haza, a nemzet és a város szeretetét jelenti. A hazánkban élő „magyar szívű” nemzetiségeknek köszönhetően a város és nyolc környékbeli települése is magyar maradhatott. A soproni népszavazás messze túlmutatott helyi jelentőségén.

Az első Orbán-kormány 2001-ben december 14-ét a „hűség napjává” nyilvánította.  Sopron neve elválaszthatatlanul összefonódott a hűséggel.
Fotó: Griechisch Tamás

A beszédek után Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint dr. Fodor Tamás, Sopron díszpolgára közösen helyezték el a hűségkoszorút. 

Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek