| 2022. április. 17. | 1 perc olvasás

A húsvéti nyúl hozta idén a Múzeumvasutat

Húsvéti programokkal várta a látogatókat a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Az idén 50. születésnapját ünneplő kisvasút megnyitójának hétvégéjén számtalan meglepetéssel készültek a résztvevőknek. Vasárnap tojáskeresés, kincskeresés, nyuszimozi és tojáskvíz is szerepelt a programok között.

Teljes gőzzel várja a látogatókat a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Április 17-én fergeteges nyuszis programokkal készültek a résztvevőknek. Az idényszerűen áprilistól októberig közlekedő kisvasutat 1972-ben adták át, így most ötvenedik születésnapját ünnepli.

„A Múzeumvasút üzemét a hagyományokhoz híven gyermekvasutasok látják el. Az idei szezont 27 gyermekkel kezdtük meg, akik a szolgálat ellátásához szükséges szakmai ismereteket már elsajátították. Kettős jubileumot ünneplünk, hiszen a GYSEV Zrt. százötven, míg a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút ötven évvel ezelőtt alakult meg. Az évfordulók alkalmából több attrakcióval is készülünk az utazóknak. Gyermeknapon és szeptember 17-én, a kisvasút születésnapján is egész napos programokkal várjuk majd az érdeklődőket. A látogatók körében az András-gőzös, a világon is egyedülálló dízelmozdonyunk a Dmot motorkocsi, valamint Cenki Teki a múzeumvasút kabalája a legnépszerűbb látványosság” – mondta Doncsecs Henrietta a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút üzemfőnöke.

A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút 2022. április 16-tól október 23-ig szombaton, vasárnap és ünnepnapokon, valamint a meghirdetett hétköznapokon üzemel. Nyitva közlekedési napokon 9.00 – 18.30. A pontos menetrendről itt tájékozódhatnak.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek