| 2021. április. 15. | 1 perc olvasás

A huszonötezredik oltást adták be a soproni oltóponton

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Soproni Gyógyközpont Várisi úti oltópontján. A huszonötezredik polgárt csütörtökön oltották be a rehabilitációs intézetben. A kórház menedzsmentje ebből az apropóból az oltakozást segítők munkáját ünnepélyes keretek között köszönte meg. Magyarországon jelenleg a lakosság átoltottsága már a duplája az uniós átlagnak.

 - Nagyon bíztam az oltásban, szinte az elsők között regisztráltam a megadott weboldalon. Ez volt a második oltásom, a Pfizer vakcináját kaptam meg, és büszke vagyok arra, hogy én lehettem a 25 ezredik beoltott - mondta Kondor Ernő oltása alkalmával.


fotó: Griechisch Tamás
Kondor Ernő
Kondor Ernő
fotó: Griechisch Tamás

Az oltási tervnek megfelelően zajlik a vakcináció, a héten az ország elérte a 3 millió beoltottat, illetve 1,3 millió honfitársunk már a második vakcinát is megkapta. Hazánkban elindul a kismamák oltása is, Sopronban a jövő héten indul meg kampányszerűen. 

-Nemcsak az oltópontokon, hanem a háziorvosi rendelőkben is zajlik az oltakozás, 45 körzet van, ami ehhez a területhez tartozik. Mindenhol ütemezetten történik a vakcináció, és minden lehetséges, az országban engedélyezett vakcina elérhető vagy az oltóponton, vagy a háziorvosoknál - tudtuk meg dr. Vida Ildikó oltópontvezető főorvostól.

Dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont mb. főigazgatója ünnepi tortát szelt fel, mellyel a 25 ezredik beoltott után köszöntötték a dolgozókat, amiért segítették a rendezett és gördülékeny oltakozást.

Dr. Molnár Sándor
Dr. Molnár Sándor
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Vida Ildikó
Dr. Vida Ildikó
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek