A III. Kövesdek Találkozóját rendezték meg Sopronkövesden

A gasztronómiáé és a szórakozásé volt a főszerep a Pünkövesd: III. Kövesdek Találkozója vasárnapján. A főzőverseny vendége volt Szőke András Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró és színész is.

Háromnapos eseménysorozattal készült Sopronkövesd a pünkösdi hétvégére. Az egésznapos programok a kicsiktől a nagyokig kínálnak lehetőségeket.

„Pünkövesd, a kövesdi pünkösdirózsa-gyűjteményre alapított fesztivál” – mesél a település polgármestere, Fülöp Zoltán.

„A III. Kövesdek Találkozóján 8 „kövesdi” települést láttunk vendégül. Az első nap elsősorban az ismerkedéssel, barátkozással telt, majd megrendeztük a kövesdek gáláját, amelyen a résztvevő települések fellépői szerepeltek. Örülünk, hogy a főzőversenyen is szép számmal vettek részt csapatok, finomabbnál finomabb ételek készültek”

– tette hozzá a településvezető.

A főzőverseny sztárvendége volt Szőke András, aki maga is kötényt öltött és kivette a részét az ételkészítésből.

„Ismertségünk onnan ered Fülöp Zoltánnal, hogy a település közel 20 éve jár a Művészetek Völgye programjaira, ahol mindig is főszerepben volt a főzés. Idén a III. Kövesdek Találkozójára elfogadtam a polgármester úr invitálását, így volt szerencsém ellátogatni ide, Sopronkövesdre, és kivettem a részemet a vaddisznó elkészítéséből” – mondta el Szőke András.

A nap eseményei népszerűek voltak. A főzőverseny ideje alatt színpadi programok, 11-es rúgó verseny, este pedig koncertek szórakoztatták a nagyérdeműt.

A program hétfőn folytatódik, többek között Pál Feri atya előadását is meghallgathatják az érdeklődők. Részletek a plakáton.

Legnépszerűbb cikkek