| 2021. október. 23. | 1 perc olvasás

A járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat támogatták a Rotary sétával

28. alkalommal tartotta meg jótékonysági sétáját a Rotary Club Sopron az október 23-i nemzeti ünnepen. Idén az egykori soproni villamos vonalát járta be a karitatív szervezet.

A Rotary Club Sopron 1993 óta évről évre megszervezi október 23-i jótékonysági sétáját. Az idei séta tematikája egy időutazás volt: a soproni villamos egykori, várkerületi nyomvonalán haladtak az érdeklődők. A különböző megállóknál dr. Krisch András történész vezetésével elevenítették fel azt az 1900 és 1923 közötti időszakot, amikor közlekedett a villamos. Útjuk során érintették a Hűségzászlót is a Széchenyi téren, ahol Göde József, a Rotary Club soros elnöke, Molnár Tibor korábbi elnök, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester koszorút helyezett el az emlékműnél. 


fotó: Griechisch Tamás

- A Rotary Club jótékonysági sétáján befolyt összeg minden évben jó célt szolgál. Idén a Covid-19 járvány miatt hátrányos helyzetbe került családok megsegítésére fordítjuk azt a pénzt, amelyet a résztvevők a séta során adományoztak – emelte ki Göde József.


fotó: Griechisch Tamás

A soproni önkormányzat nevében Stöckert Tamás és Mágel Ágost önkormányzati képviselők, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester csatlakozott a sétához. A városvezető kiemelte, a pandémia jelentette veszélyhelyzet és az azzal együtt járó életkörülmények, amelyekkel szembesülni kellett, megmutatták, hogy igény van a segítő szervezetek munkájára. – A Rotary Club is ilyen Sopronban, köszönjük az ő tevékenységüket, mert számos más szervezettel együtt bizonyították, hogy megkerülhetetlen tényezői a rászorulókkal való foglalkozásnak. A mai nap is ilyen, nagy örömmel veszünk részt rajta – fogalmazott dr. Farkas Ciprián.

A séta után a résztvevőket a Perkovátz Ház és a Dömötöri Cukrászda teraszán látták vendégül.  


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek