| 2021. május. 27. | 1 perc olvasás

A Jereván titkai

A Jereván városrész titkai címmel tartanak város(rész)-ismereti sétát a soproni Jereván lakótelepen. Május 30-án, 15 órakor a Lackner-iskola előtt lesz a gyülekező.

A sétát Taschner Tamás idegenvezető vezeti, aki szakavatott, elkötelezett lokálpatriótaként várja a szervezőkkel - a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat és a Pro Kultúra Sopron Kft. - az érdeklődőket egy közös felfedező sétára.

Rengeteg kultúrtörténeti, helytörténeti értékekkel rendelkezik a Jereván lakótelep – rejtettekkel és láthatóakkal is – amelyeket érdemes feltárni és megismerni – mondta el Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep településrészi Önkormányzat elnöke.

Taschner Tamás idegenvezető szerint, a séta mindazoknak szól, akiknek szenvedélye Sopron. A város története összefüggéseinek időben és térben egyaránt a mai Jereván lakótelepnek is rangos helye van, a
régmúltból a jelenig, amelyeket az idegenvezetőnek is izgalmas felfedezni és a város arcának új vonásaira rácsodálkozni, és fontos továbbadni.

Címkék: Jereván

Legnépszerűbb cikkek