| 2022. június. 26. | 1 perc olvasás

A Jézus szíve ünnepen áldották meg a felújított Jézus szíve templomot Sopronban

Nyolcvanadik alkalommal tartotta meg a Jézus szíve ünnepet a soproni Jézus szíve templom. A háromnapos ünnep vasárnap egy körmenettel és egy ünnepi szentmisével zárult, amelynek apropóját az adta, hogy egy tizennégymillió forint értékű felújítás fejeződött be a templomban.

A soproni Jézus szíve templom minden évben megtartja a Jézus szíve búcsúját és az ehhez kapcsolódó körmenetet, amely Isten szeretetére hívja fel a figyelmet. – Ha valami igazán emberré tesz bennünket, az a szeretet: hogy képesek vagyunk szeretni. Viszont azt is érezzük, hogy időnként gyengék vagyunk, nem tudunk jól szeretni, ezért szükségünk van a megújulásokra. Jézus szeretete, amit az Atya, valamint az emberek iránt érzett, előttünk áll példaként – mondta el dr. Veres András megyéspüspök. 

fotó: Griechisch Tamás

 

Idén nemcsak a Jézus szíve ünnep nyolcvanadik évfordulója adta az ünnep apropóját: a templomban lezárult egy nagy volumenű felújítás is. – Kormányzati támogatásból restauráltattuk a templom színes ólomüveg ablakait, saját forrásból felújíttattuk a templom fő- és oldalbejárati kapuit és rendbe hozattuk az ötvöstárgyakat is – mondta el Németh István plébános. 

A 14 millió forintos felújítás a Magyar Templomfelújítási Program keretében valósult meg.
- A program Sopronban 7, a térségben pedig 23 templomot érint közel 400 millió forint értékben. Azt gondolom, hogy ez óriási öröm, mert a világháború óta nem volt akkora templomfelújítási program Magyarországon, mint amit az Orbán-kormány kezdeményezett – mondta el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.
 

fotó: Griechisch Tamás

 A felújított épületet dr. Veres András megyéspüspök áldotta meg. Az ünnepi szentmisén jelen volt Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő is. 

fotó: Griechisch Tamás
István atya (j)

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek