| 2019. november. 6. | 1 perc olvasás

A jó szakma a siker titka!

„A jó szakma a siker titka” címmel pályaválasztási konzultációt tartott a Soproni Szakképzési Centrum. A szervezet kiemelt feladata a beiskolázás előkészítése, a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik informálása a szakképzési oktatási rendszerről és lehetőségeiről. A pályaorientáció keretében számos rendezvényt szerveznek központilag és tagintézményenként is.

A beiskolázásról adtak átfogó tájékoztatást az általános iskolák pályaválasztási felelősei és a végzős osztályok osztályfőnökei részére a Soproni Szakképzési Centrumban. A pályaválasztási konzultációra meghívást kaptak a Soproni Tankerületi Központ és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara vezetői, valamint a szakképzési centrum tagintézmény-vezetői is.  

- Első kézből kapnak olyan információkat, amelyek alapján tudnak dönteni – emelte ki Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. - Mi abban szeretnénk segíteni a diákoknak, hogy megalapozott döntést tudjanak hozni a pályaválasztás során – fűzte hozzá.

- Kiemelt feladatként kezeljük a pályaválasztási útmutatást – világított rá Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója. - Erre külön programjaink, projektjeink vannak, amelyet a Soproni Szakképzési Centrummal való együttműködésünk koronáz meg – fejtette ki.

A rendezvény keretében szó volt az átalakuló szakképzési oktatási rendszerről, az új képzés-típusokról, és a szakképzésben rejlő lehetőségekről. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke komoly lehetőséget lát az új szakképzési törvényben. - Ez négyszereplős történet – emelte ki Horváth Vilmos. - Ennek főszereplője a fiatal, a tanuló, a második főszereplő a szülő, aki a választásban a legfőbb tanácsadó. De legalább hasonló felelősséggel bír az általános iskolai tanár és nagyon fontos a gazdasági szereplők jelenléte is – részletezte.

Bemutatták a Soproni Szakképzési Centrum képzési kínálata a 2020/2021. tanévre vonatkozóan, illetve a résztvevők tájékoztatást kapnak a jelentkezés szabályairól és a tankerület pályaorientációs és pályaválasztási feladatairól is.  

Legnépszerűbb cikkek