| 2019. november. 16. | 1 perc olvasás

A jógázók soproni örömünnepe

A jógáé és a meditációé volt a főszerep a III. Test és Lélek Fesztiválon szombaton a GYIK Rendezvényházban.


fotó: Griechisch Tamás

Már a kora reggeli kezdésre sokan érkeztek a fesztivál helyszínére, hogy egész nap töltekezhessenek a különféle jógairányzatokkal és a hozzájuk kapcsolódó programokkal. A három főszervező hónapokig lelkesen készült, hogy ez a szombati nap a jógázók számára örömünneppé váljon. Wollaston Erika jógaoktató, szervező szerint nagy az igény a mai rohanó világban az ilyen jellegű rendezvényekre, ahol el lehet csendesedni, befele figyelni, ahol a főszerepet a test és a lélek harmóniájára kapja. Jahn Krisztina jógaoktató, szervező szerint a rendezvény azért ennyire népszerű a városban, mert ezen a napon sok izgalmas mozgásformát kipróbálhatnak a résztvevők, a teljesen kezdők is bátran belekóstolhatnak a különböző jógairányzatokba, ráadásul a relaxáció, meditáció több fajta lehetőségeit is élvezhetik. Janicsák Enikő bodyART oktató, szervező jóvoltából a résztvevők belekóstolhattak ebbe a jógához közel álló, dinamikus, remek testformáló mozgásformába is. Mint Enikő mesélte: óráin egységet alkot az erő, a tudatosság és a nyújtás.

Örömmel jöttem erre a fesztiválra, nagyon fontosnak tartom az ilyen jellegű rendezvényeket, amelyek ennyi embert megmozgatnak – emelte ki Csiszár Szabolcs alpolgármester, aki a megnyitón köszöntötte a jógázókat a város nevében. Meglátása szerint nem szabad azt elfelejteni, hogy Sopron egykoron nem csak a versenysport miatt érdemelte ki a Nemzeti Sportváros címet, hanem az aktív diák és szabadidő sportélet miatt is. Ennek a szellemiségét viszi tovább a Test és Lélek Fesztivál, amely az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet.

Aki a mozgásban elfáradt, azt a rendezvényház emeletén izgalmas előadások várták a nap szellemiségéhez igazodva. A programot indiai ételkóstoló és táncelőadás is színesítette, a földszinti piactéren jógás eszközöket, ruházati cikkeket, kézműves termékeket, könyveket, házi készítésű süteményeket is kínáltak a kiállítók.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek