| 2 perc olvasás

A jövő évi választások tétjéről is beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Sopronban

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Mozaik című műsorunk vendége volt, aki a polgári szalon hétfői eseményére érkezett Sopronba, programja részeként pedig több fejlesztést is megtekintett. A kormányszóvivő a beszélgetésben a nemzeti konzultációról, a jövőre esedékes választások tétjéről, a CSOK Pluszról és a Gondosóra program előnyeiről is szólt.

Magyarország Kormányának szóvivője hangsúlyozta: Sopronba mindig szívesen jön, hiszen látja a városért tett munka eredményeit.  A most induló nemzeti konzultációval kapcsolatban kiemelte: visszajelzést és támogatást is jelent a kormánynak, amikor jelentős ellenszélben kell a magyar érdekeket képviselni Brüsszelben, egyben mindenkit arra biztatott, hogy fejtse ki véleményét a papír alapú és online is kitölthető íveken keresztül.

A jövőre esedékes önkormányzati és uniós választások tétjéről is beszélt a kormányszóvivő, utóbbi kapcsán részletezte, hogy a háború és a béke kérdése a legaktuálisabb. Az ukrán-orosz háború és az izraeli-palesztin konfliktus miatt több kihívással kell megküzdenie Európának. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a brüsszeli vezetésben nem olyan emberek vannak, akik ilyen időkben megfelelően irányítják a „hajót”. A választás tétje tehát az, hogy a saját kezükbe tudják-e venni a magyar emberek a sorsukat.

Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan arról beszélt, Sopronban is látszik, hogy odafigyelnek a település vezetői arra, hogyan fejlődik a város.

A beszélgetés teljes egészében az alábbi videóban tekinthető meg.

Szentkirályi Alexandra a CSOK Pluszra is kitért, mellyel a városi kihívásokra kíván választ adni a kormány a családoknak. Ismertette: 15, 30 vagy akár 50 millió forintos összegben is igényelhető, fix 3 százalékos kamattal. 10-25 éves futamidővel lehet számolni. Új ingatlan vásárlására vagy már meglévő felújítására is fordítható az összeg.

A Gondosóra programmal kapcsolatban kifejtette, ez egy olyan eszköz, melynek segítségével a nap 24 órájában biztonságban tudhatjuk 65 év feletti hozzátartozónkat. A Gondosóra ingyenesen igényelhető és a hozzá kapcsolódó diszpécser szolgálat is díjmentesen elérhető.

fotó:Griechisch Tamás

A soproni lakossági fórumon dr. Farkas Ciprián polgármester beszélgetett a kormányszóvivővel.

fotó:Griechisch Tamás

Szentkirályi Alexandra az új Múzeumnegyedet is megtekintette Barcza Attila országgyűlési képviselő társaságában.

Legnépszerűbb cikkek