| 2021. július. 25. | 1 perc olvasás

A jövő generáció képzése zajlott a Babóti Sportlőtéren

A Babóti Sportlőtér adott otthont a budapesti Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület lövész szakosztálya idei edzőtáborának. A 20 fiatal sportolónak erőnléti, technikai és mentális edzések mellett jutott idejük a csapatépítésre és a pihenésre is.

Csodálatos szabadtéri környezetben töltötték az elmúlt napokat a budapesti KSI-s sportlövők. A Babóti Sportlőtér adottságait kihasználva sátras edzőtábort tartottak a fiataloknak, így kiszakítva őket a budapesti városi körforgásból. A gyerekek a szabad ég alatt tartózkodtak 5 napon keresztül.

Az edzőtáborban légfegyverrel és az újonnan felavatott 50 méteres pisztolypályán szabad pisztollyal végeztek felkészítő gyakorlatokat a budapesti sportolók.

Máthé Edit szakedző elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a gyerekek a sátoros edzőtábor ötletét, és hihetetlenül jól érezték magukat itt.

„Nagyon hasznos és tartalmas programot sikerült összeállítanunk. Naponta két technikai és egy erőnléti edzés volt. Ezt egészítettük ki csapatépítő játékokkal, közös főzéssel, strandolással. Éjszaka pedig gyertyalánglövészetet is tartottunk, ami nagyon tetszett a fiatalságnak. Légpisztollyal kellett eloltani a gyertya lángját. Rendkívül kedves és segítőkész emberek laknak erre felé, ezt tapasztaltuk nap mint nap, amikor szabadprogram keretén belül körbelátogattuk a környező településeket. A Soproni Polgári Lövész Egyesülettel régóta jó kapcsolatot ápolunk, így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Babóti Sportlőteret. A helyszín tökéletesen megfelelt a szakmai felkészülésünkhöz. Külön köszönet dr. Bencsik Balázsnak és Kecskés Róbertnek a sok segítségért" - hangsúlyozta a szakedző.

Molnár János polgármester köszönti a sportolókat
Molnár János polgármester köszönti a sportolókat

A táborozókat Molnár János, Babót község polgármestere is meglátogatta.

„Örömmel tölt el, hogy a Babóti Sportlőtér részt vesz a tehetséggondozásban, a lövészsport népszerűsítésében, és országosan is jóhírét viszi a községnek” - mondta Molnár János.

A sportlövészet kitartást, önfegyelmet, higgadtságot és jó erőnlétet követel, ez mind jól jön a fiatalságnak a mai rohanó világban. A mostani program célja mindezek mellett a baráti kapcsolatok ápolása, a közösség erősítése volt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: lövészet

Legnépszerűbb cikkek