| 2021. november. 16. | 1 perc olvasás

A kábítószerek veszélyeire hívták fel a figyelmet Sopronban

Többek között intézmények képviselői, egészségügyi és szociális területen dolgozók alkotják a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjait. Őket a keddi ülésen dr. Simon István alpolgármester köszöntötte, aki a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

"A legfontosabb a megelőzés. A fiatalokat 18 éves kor alatt nem szabad elengedni az éjszakába, mert találkozhatnak a droggal, az alkohollal, és a meggondolatlan szexuális afférok is veszélyt jelentenek. A másik megelőzési lehetőségünk a zsebpénz kérdése. A zsebpénzből tudnak a fiatalok drogot vásárolni, ezért mindig alaposan számoltassuk el őket, hogy mire költötték a pénzüket. Ha azt érezzük, hogy megváltozott a fiatal viselkedése, akkor mindig fel kell hogy merüljön a drognak a lehetősége is. Ebben a megelőzési folyamatban nagy feladat és felelősség hárul a szülőkre, de a nagyszülőkre talán még nagyobb, mert ők a bizalmasok. Ha így állunk hozzá, akkor elkerülhető a tragédia, és nem következik be a családban ez a szörnyű helyzet. Ne hagyjuk magunkat!" - hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Az ülésen a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója az új dizájnerdrogokról, azok megjelenéséről és jellegzetességéről tartott tájékoztatást.

 „Az új dizájnerdrogok azért rendkívül veszélyesek, mert állandóan módosítják őket, így mire ezek a tiltó listára kerülnek addigra már elterjednek. A vegyületmódosítások miatt folyamatosan új szerek terjednek el a piacon, melyeknek nagyon erős és kiszámíthatatlan hatásuk van. Ezek a szerek viszonylag könnyen beszerezhetőek és rendkívül olcsók, ezért különösen veszélyesek azok számára, akik először nyúlnak a droghoz – mondta Babelláné Lukács Katalin. 


fotó: Griechisch Tamás

Elhangzott: a rendőrség kiemelten kezeli a drogprevenciót, mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebben próbálják ki a szereket, számos figyelemfelkeltő előadást és programot szerveznek fiataloknak, pedagógusok egyaránt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek