| 2021. december. 16. | 2 perc olvasás

A karácsonyi amfetamin-csomag célba ért

A KR NNI elfogta a Darkneten rendelőket, és egy ültetvényt is felszámolt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya (a továbbiakban: KR NNI NBEFO) 2021-ben szoros műveleti együttműködésben dolgozott amerikai és német partnerszervekkel az online térben - a Darknetes piactereken - történő illegális kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében.

A műveletsorozat részeként a KR NNI NBEFO Győri Osztálya 2021. december 11-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, mert a partnerszervek információi alapján 3 kilogramm amfetamin érkezése volt várható Németországból ismeretlen magyarországi címre.

Az NNI nyomozói a csomagküldő szolgálattal együttműködve órákon belül azonosították a csomag érkezési helyét, majd 2021. december 13-án közös műveletet hajtottak végre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőivel egy vasi faluban.

Az akció során a nyomozók elfogták a címzettet, és lefoglalták a külföldről érkezett csomagot. A házban tartott kutatás során kiderült, hogy a valós megrendelők csak segédnek alkalmazták Z. Tamásnét, aki átvette a küldeményt. A legnagyobb meglepetésre az egyik megrendelő, a 31 éves soproni lakos, T. Martin, a rendőri intézkedések alatt megjelent a kutatás címén, ahol a KR rendészeti egységei elfogták.

Z. Tamásné lakcímén, a garázsban egy precízen kiépített, szüretelést követő állapotban lévő marihuána- ültetvényt, a szárítón és az ingatlan különböző részein 3 kg marihuánát, 85 edényt növénycsonkkal, adagoló eszközöket, infralámpát, szellőztető berendezéseket, folyékony tápoldatot találtak a helyszínelő rendőrök.

Az ültetvény kialakítása miatt a KR egységei Z. Tamásné férjét és fiát elfogták, ez utóbbit később őrizetbe vették.

A forrónyomos adatgyűjtés során a KR NNI és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság felderítői beazonosították a kábítószercsomag másik megrendelőjét, a 29 éves L. Ákos soproni lakost. A fiatalembernél tartott kutatások alkalmával porciózásra alkalmas simítózáras fóliákat, kb. 20 kilogramm „felütő” fehér porállagú anyagot, szennyezett mérleget, valamit 2 000 000 forintot és 3 000 euró készpénzt foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

A kihallgatások során a gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek a terhükre rótt bűncselekmények vonatkozásban, továbbá a Darknetes piactér feltérképezésekor megállapítást nyert, hogy a két – kihallgatásukat követően őrizetbe vett - soproni fiatal egy hónapon belül összesen 6 kg amfetamin rendelt Németországból, a fizetés módja pedig kriptovaluta volt.

Az őrizetbe vett három fiatal esetében a nyomozók egyidejűleg kezdeményezték letartóztatásukat a Sárvári Járási Ügyészségen, míg Z. Tamásné és férje szabadlábon védekezhet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek