| 2016. január. 8. | 1 perc olvasás

A kéményseprés fontos!

Sopron képviselő-testületének mai döntése alapján városunkban továbbra is a KÉTÜSZ Sopron Kft. látja el a kéményseprő-ipari közszolgáltatást.

Évek óta a KÉTÜSZ Sopron Kft. kéményseprői ellenőrzik tisztítják Sopron huszonötezer kéményét. Mivel a szakemberek munkája élet- és vagyonvédelem szempontjából sem elhanyagolható, ezért érdemes röviden áttekinteni, miért is hangsúlyos az évenkénti ellenőrzés.

Az ellenőrzés során a szakemberek megvizsgálják a kémény átjárhatóságát, és szükség szerint elvégzik annak tisztítását.

Ha a kéményseprők mindent rendben találnak, méréseikkel és ellenőrzéseikkel igazolják, hogy a füstelvezető rendszerek kifogástalan állapotban vannak. Ha azonban hiányosságot fedeznek fel, azok megszüntetéséről a lehető legrövidebb időn belül szükséges gondoskodni, hogy elkerüljük a bajt.

A legtöbb esetben, a kéményekben lerakódott kátrány vagy korom okoz gondot, amely a nem megfelelő fűtőanyagok miatt telepszik meg a kémény falán. Ne feledjük: egy kis odafigyeléssel, az ide vonatkozó szabályok betartásával és a rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetünk olyan potenciális veszélyeket, mint például a szén-monoxid visszaszivárgásából adódó mérgezés vagy a kéménytűz.

Saját biztonságunk érdekében mindenképpen fordítsunk kellő figyelmet a kémények és tüzelőberendezések karbantartására, továbbá biztosítsuk évente legalább egy alkalommal a kéményseprők bejutását otthonunkba.

Legnépszerűbb cikkek