| 2019. április. 8. | 1 perc olvasás

A kempteni diákokat fogadták a városházán

Idén is ellátogattak Sopronba a kempteni Hildegardis Gimnázium diákjai, pedagógusai. A német testvérvárosból érkező képviselet köszöntésére és fogadására hétfőn került sor a városháza nagytermében.

A kempteni Hildegardis Gimnázium, és a Soproni Széchenyi István Gimnázium 30 éve ápol cserekapcsolatot. Ennek jegyében a testvérváros intézményéből 18 diák és 2 pedagógus érkezett Sopronba, míg a Soproni Széchenyi István Gimnáziumból 18 gyermek vesz részt a programban. A program címe idén a "Klischees und Wirklichkeit" lett, vagyis a tanulók arról értekeznek majd, hogy mit gondolnak a németek a magyarokról és fordítva, illetve, hogy ez mit is jelent a valóságban.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A Kemptenből érkező diákokat a soproni városháza dísztermében Dr. Fodor Tamás üdvözölte. - A testvérkapcsolatok közül azok a legértékesebbek, ahol fiatalok találják meg egymást - emelte ki. - A fiatalság ugyanis a jövőt jelenti, úgyhogy nagy szükség van az ilyen programokra Európa-szerte - fűzte hozzá. Dr. Fodor Tamás emellett bemutatta a diákoknak Sopron történelmének legfontosabb pontjait, és arra is rávilágított, hogy a város felülmúlhatatlan természeti környezetben fekszik. Ennek jókora szeletét a kempteni tanulók is felfedezhetik, hiszen a program része a városban és környékén való kalandozás is.

Legnépszerűbb cikkek