A kialakult helyzettel kapcsolatban tartott elnökségi ülést az SVSE

Rendkívüli elnökségi ülést tartott hétfőn délelőtt a Soproni Vasutas Sport Egylet. Az SVSE elnöksége megbízta az egyesület tulajdonában álló Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető-igazgatóját, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket az NB II-es labdarúgócsapattal kapcsolatban.

Az SVSE elnöksége kiemelt fontosságúnak tartja az elmaradt fizetések rendezését. Ezért a Soproni Vasutas Futball Kft. keresi a lehetőségeket a bérek rendezésére. Mivel a gazdasági társaság a jelen helyzetben nem tudja kifizetni a játékosok és a szakmai stáb, valamint a klub dolgozóinak járandóságát, végső esetben a Bérgarancia Alap fogja megtéríteni számukra.

Az elnökségi ülésen megvitatták a Soproni Vasutas Futball Kft. működését. A Kft. megkezdte annak vizsgálatát, hogy a törvényes lehetőségekkel élve, milyen formában tud megfelelni a jövőbeni működésnek.

„Rendkívül sajnálatosnak tartom a jelenlegi helyzetet, mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egy tőkeerős szponzor bevonásával biztosítsuk az NB II-es csapatot működtető Kft. finanszírozását. Ez egyelőre nem sikerült, ennek ellenére a bérek rendezését elsődlegesnek tekintjük, ezért hoztuk meg a szükséges intézkedéseket. Természetesen az új helyzetben is vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a minőségi labdarúgás megmaradjon Sopronban” – mondta Skala János, az SVSE elnöke.


fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek