A kiemelt vidéki sportegyesületek között a SMAFC!

A SMAFC is bekerült a kiválasztottak közé, azoknak a kiemelt sportegyesületeknek a táborába, amiket a következő öt évben a kormány is támogat.

A kormány az egyes, sportszakmai szempontból kiemelt, utánpótlás-nevelési, illetve felnőtt korosztályok
felkészítését több sportágban egyaránt végző vidéki sportszervezetek szakmai feladatainak ellátását az
élsport eredményességének fenntartása és további erősítése, továbbá a szabadidős sportolók sportolási feltételrendszerének elősegítése, valamint integrációs, prevenciós és közösségi kohéziós szempontok érvényesülése érdekében továbbra is kiemelt feladatnak tartja - áll többek között a 1410/2021. (VI. 30.)
kormányhatározatban. Ez az a jogszabály, amely a vidéki sportegyesületek számára nagyobb biztonságot jelent a következő öt évben.
A döntés értelmében ugyanis 2021-2026 között a kiemelt vidéki sportszervezetek évente összesen több milliárd forint nagyságrendű támogatásban részesülnek sportfejlesztési feladataik megvalósítása érdekében.

A program egy komplex sportszakmai szempontrendszer alapján sorolta különböző kategóriákba a vidéki sportszervezeteket, attól függően, hány szakosztállyal és igazolt sportolóval rendelkeznek.
Támogatásuk mértékét is ennek alapján határozták meg.

A 161 éves, nagymúltú SMAFC - azaz a Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club - hat szakosztállyal rendelkezik: férfi kosárlabda, tájfutás, karate, lovaglás, sakk és szektorlabda. A kiemelt vidéki sportegyesületek harmadik kategóriájába tartozik. Támogatásának mértékét nem százmilliókban mérik, de nagy segítség, hiszen a biztonságos munka alapjait teremti meg.

- Egyelőre az első két évi támogatás mértékét határozták meg, a SMAFC ebben a szezonban és a következőben is évi huszonötmillió forint támogatást kap. A második év végén felülvizsgálják a döntést, ellenőrzik például az összeg felhasználását, eredményességét is - mondta el a programról a SMAFC elnöke. Horváth József és az elnökség elsősorban az egyesület munkáját segítő háttércsapat fejlesztésére szeretné fordítani a támogatást, hiszen az ő profizmusukon múlik, hogy a tagok valóban csak a sportra koncentrálhassanak. Ezen kívül a szakosztályokat is fejlesztik és új szakosztály létrehozását is tervezik.
 

Kép forrása: facebook.hu/smafc

Címkék: kosárlabda

Legnépszerűbb cikkek