| 2021. augusztus. 20. | 2 perc olvasás

A kis táncosnő, aki imádja az állatokat

Számos bajnokságon ért el csoportban rangos helyezéseket Blau Anna, mielőtt szólóban kezdett el táncolni. A Dirty Dance Sopron Egyesület tagja imádja a természetet és az állatokat.

A mosolygós Anna már kisgyermekként örökmozgó volt, ezért édesanyja elvitte az SKC tornaklubjába. Másodikban a Dirty Dance együttes karácsonyi gáláján annyira magával ragadta a látvány, hogy már az első órán beállt táncolni, és fél évvel később indult is az első versenyén. Csapatban többször ért el első helyezést, az Európa-bajnokságon pedig arany- és bronzérmet szereztek. Tavaly februárban kezdett el szólózni, és meg is nyerte az Európa-bajnokság kvalifikációs versenyét. Megkapta a kvalifikációt egyénileg és csapatban is az Eb-re és a világbajnokságra is, de a versenyeket a járványhelyzet miatt elhalasztották. 

A heti négy, versenyszezonban mindennapos edzések mellett a lány eddig minden évben kitűnő bizonyítványt és több tantárgyból dicséretet vitt haza. Az idei tanév végén ugyan becsúszott két négyes, de testnevelésből és rajzból is dicséretet kapott. A tanulást a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában szerettette meg vele alsó tagozatos osztályfőnöke, Halvax Juli néni, de felsős osztályfőnőke, Palkovits Tamás is támogatta mindenben.

– Izgatottan várom, hogy szeptemberben megkezdjem a tanulmányaimat a Soproni Széchenyi István Gimnázium hatosztályos képzésén – meséli. – A fecsketáborban már megismertem az osztálytársaim nagy részét, néhány leendő tanáromat és az igazgató urat. Úgy érzem, remek lesz az osztályközösségünk. A programokat is nagyon élveztem Fertőújlakon, különösen a madár- és a csillaglest.

Anna számára a nyár mozgalmasan telt: kétszer egy hetet a nagyszüleinél és a keresztszüleinél töltött Beregszászon, édesapjával evezni volt, egy hosszú hétvégét Budapesten, négy napot pedig Hajdúszoboszlón nyaralt, ahol leginkább a mátai ménes és a hortobágyi vadaspark ragadta meg. Óriási élmény volt számára, hogy elvitték őket szafarira, és a vadlovakat egy dzsipről nézhették meg. Anna ugyanis rajong az állatokért, anyukája csak „macskasuttogónak” hívja. Hét éve lovagol Kópházán, otthon pedig van egy kutyusa és egy lógófülű cicája.

Anna részt vett a Dirty Dance táncegyüttes táborában is, ahol új táncokat tanultak, és készültek a következő szezonra.

– Novemberben kezdődnek a versenyek – avat be a részletekbe. – Edzőnk, Horváth Zoltán nagyon sokat foglalkozik velünk, kemény edzéseket tart nekünk, a koreográfiákért pedig majdnem minden versenyről plusz különdíjjal térhetünk haza. Összeállított nekem egy szólót, amit a táborban már el is kezdtünk gyakorolni. Egy új formációt is alakítottunk, és a Cirkuszt fogjuk előadni.

Anna kevéske szabadidejét a természetben és tornászással tölti. Míg más gyerekeknek azért kell szólni, hogy menjenek ki a levegőre, addig őt alig lehet becsalogatni. Az ifjú tehetség imád rajzolni, az utóbbi időben pedig természetfotókat készít.

Legnépszerűbb cikkek