| 2019. december. 23. | 1 perc olvasás

A kora- és újszülöttek gyógyulását támogatták

Egy fontos eszköz beszerzéséhez szükséges támogatást és hasznos tárgyakat adományozott hétfőn a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete a Soproni Gyógyközpont számára. Az intézmény az adományok révén hatékonyabbá tudja tenni az apróságok ellátását.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete rendszeresen szervez programokat. Ezeken a rendezvényeken becsületkassza van – a szervezet az ezekből idén befolyt összeget a Soproni Gyógyközpontnak adományozza.  

- Az újszülöttek és a koraszülöttek részére hoztunk ajándékokat, illetve beszálltunk egy bioptron lámpa árának összegyűjtésébe – emelte ki Kárpáti Béla, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesületének elnöke. - Úgy gondoljuk, a nagycsaládosok számára kiemelten fontos, hogy a gyermekek ellátása minél rugalmasabban biztosított legyen. Ezért, ha csupán apró ajándékokkal is, de próbálunk az itt dolgozó, nagyon fáradtságos munkát végző embereknek segíteni – fejtette ki.

A gyógyközpont a tárgyi ajándékoknak és az anyagi támogatásnak egyaránt örül, hiszen ezekkel hatékonyan hozzájárulhatnak az apróságok gyógyulásához. Ez utóbbi segítségével egy speciális eszközt tudnak vásárolni. - A bioptron lámpa egy olyan kis méretű eszköz, amely használható a bőrápolásnál, sebgyógyulás kezelésénél egyaránt – kezdte így az eszköz bemutatását Dr. Gelencsér Éva neonatológus főorvos. - Különösen akkor fontos egy ilyen készülék, ha egy kisebb súllyal született újszülöttnek a sérülékenyebb bőrén keletkezik az alkalmazkodás folyamatában sérülés. Ezeket az újszülöttek ugyanis nem akarjuk kivenni az inkubátorból, viszont a bioptron lámpa segítségével beférünk oda – fejtette ki.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagegyesülete tagjai fontosnak tartják, hogy rendszeresen segítsenek adományaikkal valamilyen közösségi célt.  

Legnépszerűbb cikkek