| 2020. június. 12. | 1 perc olvasás

A kórház környékén nem vezetik be a fizető parkoló övezetet, nem tartanak nyári szünetet a bölcsődék és óvodák!

A veszélyhelyzet ideje alatt a közgyűlés nem ült össze, így a rendkívüli jogrend érvényében a polgármester döntött a várost érintő fontos kérdésekben Sopronban. Az aktuális döntésekről pénteken számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a Sopron TV-ben, a Mozaik című műsor vendégeként.

Elhangzott: Semmelweis nap alkalmából 3 millió forintos összeget különítettek el az egészségügyi dolgozók jutalmazására. A városi fenntartású óvodák és bölcsődék pedig nem tartanak nyári szünetet.

A nyári napközit megszervezik az iskolásoknak: június 16. és 26. között gyermekfelügyeletet biztosítanak az intézmények, majd június 29-től, nyolc héten át várja a diákokat a napközi Gárdonyi Géza Általános Iskola koordinálásában, napi 3-szori étkezéssel és színes programokkal, 15 fős csoportokban. Gondoskodnak a szociálisan rászoruló gyermekek étkeztetéséről is, június 16. és augusztus 31. között a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában vehető igénybe a szolgáltatás, az idősek ellátását pedig továbbra is segíti az önkormányzat. A polgármester arról is beszélt, hogy a kórház környékén nem vezetik be a fizető parkoló övezetet, és a kórház területén 20 millió forintos beruházással kialakítottak egy parkolót, amit az egészségügyi dolgozók és a kórházi alkalmazottak vehetnek igénybe.

A beszélgetést teljes egészében itt nézhetik meg:

Legnépszerűbb cikkek