| 2021. november. 11. | 1 perc olvasás

A kormány 480 forinton rögzíti a benzin és a gázolaj árát november 15-től

Magyarország kormánya megvitatta benzinárakat, és azokat az eszközöket, amelyeket más kormányok alkalmaztak az árak megfékezésében. Kiemelte, hogy négy országban olcsóbb csak a benzin, mint Magyarországon.

A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány döntése értelmében november 15-től 480 forinton rögzíti a benzin és a gázolaj árát.

Emellett megvitatták megvitatta a rezsiárakat is a szerdai kormányülésen. Energiaválság van Európában, a földgáz ára egy év alatt 400 százalékkal emelkedett, amely a villamosenergia árát Európában 100 százalékkal megemelte. Ez rezsiválságot eredményezett. Európában Magyarországon kívül minden országban emelkedtek a rezsiárak. A kormány elkötelezett ennek megvédésében, és fenntartja a rezsicsökkentést.

Gulyás Gergely a koronavírusról is beszélt. Úgy fogalmazott, a jelenlegi adatok alapján nem lehet megmondani, hogy mikor tetőzik a negyedik hullám. A prognózisok széles időtávban szórnak november végétől december végéig.
A miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, hogy a kormány november 22-től oltási akcióhetet indít, ekkor 101 oltóponton bárki, regisztráció nélkül is felveheti akár az első kettő, akár a harmadik oltást.
- Fél év után az oltások ereje csökken, ezért azt javasoljuk hogy harmadik megerősítő oltást vegyék fel az emberek – jelentette ki  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Legnépszerűbb cikkek