| 2020. február. 18. | 2 perc olvasás

A környezetvédelem és a fejlődés kapcsolata a soproni beruházásokban

Ez volt az egyik legfőbb témája a Virágos Sopronért 146. rendezvényének. A tartalmas előadásokban bővelkedő programot február 18-án, kedden tartották a Soproni Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti termében.

A rendezvény kezdetén Pelikán Andás, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze szólt a nagy számban jelenlévő érdeklődő közönséghez. Őt Horváth Sándor nyugalmazott-főkertész, életmód-tanácsadó követte.  

Pelikán Andás, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze
Pelikán Andás, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze
fotó: Griechisch Tamás
Horváth Sándor nyugalmazott-főkertész, életmód-tanácsadó
Horváth Sándor nyugalmazott-főkertész, életmód-tanácsadó
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény során dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere előadást tartott „Környezetvédelem és fejlődés - Sopron a XXI. században” címmel. Ennek során kiemelte: az egészséges és emberibb környezet megteremtése és fenntartása nem csak puszta ideál, hanem egy olyan feladat, amellyel tartozunk magunknak és az utánunk jövő generációknak egyaránt. - Ez a feladat elképzelhetetlen a fejlődés és a környezetvédelem kölcsönös megléte, valamint azok határainak tiszteletben tartása nélkül – világított rá. - A városban az elmúlt esztendőkben számos fejlesztésbe vágtak bele, amelyek több tekintetben átpozicionálják településünket – emelte ki a polgármester, aki részletezte a Modern Városok Program legfontosabb soproni elemeit. Kiemelte, hogy a beruházások során a környezetvédelem fontos szerepet játszik: így ezt a szempontot előtérbe helyezve korszerűsítik, tervezik az épületeket is.

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármester
Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármester
fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián kiemelte: az utóbbi esztendők egyik legfontosabb projektje az M85-ös autóút Sopronig tartó szakaszának a megépítése lesz. - Ezzel bekapcsolódhatunk a hazai és nemzetközi gyorsforgalmi és autópálya hálózatba – hangsúlyozta. - A rég óta várt beruházással Sopron fejlődése jelentősen felgyorsul majd – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény során műsort adtak a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és Orbán Júlia Radnóti-díjas versmondó is. A rendezvény résztvevőinek a szervezők rikő, füge és díszcserje dugványokat adtak ajándékba.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek