| 2021. július. 10. | 1 perc olvasás

A kórusok igazi ünnepe - Fotók

Kóruspódium, zenei játszóház és kirakodóvásár is várta mindazokat, akik ellátogattak a harmadik Soproni Kórusünnepre szombaton, melynek ezúttal a Lenck- villa adott otthont.

A résztvevő kórusok valósággal birtokba vették a patinás épület környezetét, az érdeklődők nem panaszkodhattak: a jelenlévő énekkarok felhozatala rendkívül változatos volt, ugyanakkor a már megteremtett hagyományokat is követték. Korábban a belváros adott otthont a rendezvénynek, de a Lenck-villa miliője is teljesen passzolt hozzá, sőt, igazi kuriózumnak számított. A délutáni programban hét kórus lépett fel Sopronból és környékéről.


fotó: Griechisch Tamás

Bognár László szervező elmondta: az elmúlt másfél év nagyon feszült időszak volt mindenki, így a kórusok számára is. Lezárás követett lezárást, ami lehetetlenné tette a kórusművészeti munkát, az amatőr együttesek számára különösen. Van olyan kórus is, ahol több mint egy éve nem látták egymást a tagok. Ezért is fontos az idei kórusünnep. Ez a rendezvény egyrészt életjel a kórusmozgalom résztvevőitől a város közönségének, másrészt pedig a találkozás, a viszontlátás öröméről is szól.A résztvevő kórusok számára is nagyon nagy élmény volt, hogy végre felléphettek, hisz több koncertjük is elmaradt - erősített rá Takács Eszter, a Fidelissima Vegyeskar kórustitkára.

Németh Réka Rebeka a Kalimba Gospel Gyermekkórus képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon jó élmény a színpadon lenni, bár a próbák is remek hangulatban telnek Kun Olga vezetésével.

A programok este kilenc óráig tartanak. Hét órakor interaktív kóruskoncert kezdődik a Four Fathers énekegyüttessel és a Kórusünnep résztvevőivel.

Bognár László
Bognár László
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek