| 2022. szeptember. 29. | 1 perc olvasás

A kriptovalutákról szólnak az idei Soproni Pénzügyi Napok

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara 16. alkalommal szervezte meg a Soproni Pénzügyi Napokat, amely minden évben a gazdaság egy aktuális, fontos témáját állítja középpontba. A háromnapos tanácskozás idén „A kriptovaluták szerepe a fenntartható gazdaságban” címet viseli.

A három napos konferencián résztvevők szakmai és tudományos előadásokat hallgathatnak meg, ezeknek köszönhetően kreditpontokat is gyűjthetnek. A pénzügyi, adózási, és számviteli szakemberek ezúttal is fajsúlyos témát jártak körbe számos szemszögből megközelítve.

 – Idén 16. alkalommal rendezzük meg a Soproni Pénzügyi Napokat, amely egy pénzügy- és számviteli szakmai, illetve tudományos rendezvény. Minden évben igyekszünk olyan témát választani, ami érdekelheti a közönséget, és a szakmában is érdekes kérdéseket vet fel. Az idei konferencia témája: kriptovaluták a fenntarthatóságban.  A tudományos konferencián 5 szekcióban fogják megvitatni a kriptovalutákkal kapcsolatos fenntarthatósági kérdéseket, illetve a szakmai előadásokon az kriptovaluták adó- és számviteli, illetve egyéb kérdéseivel foglalkozunk a nap folyamán – mondta el prof. dr. Széles Zsuzsanna, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának dékánja. 

 

Fotó: Máthé Alexandra

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere hangsúlyozta: a Soproni Pénzügyi Napok rangot szerzett magának az évek alatt az országban. Különösen fontos a tanácskozás a mai nehéz gazdasági helyzetben.
- Nagy kihívásokkal néz szembe nemcsak Sopron és Magyarország, hanem egész Európa is. Bizony olyan időket élünk, amikor a pénzről és az ahhoz kapcsolódó műveletekről paradigmaváltó szemlélettel kell társalognunk egymással és a szakma képviselőtársaival. Sopron egy olyan város, ahol a soproni polgárok mindig, mindenkor magasra tették a lécet. Meg tudtunk küzdeni a kihívásokkal, amelyekkel szembe kellett néznünk – mondta el dr. Farkas Ciprián. 

 

Fotó: Máthé Alexandra

A kriptovaluták gazdaságban betöltött szerepéről a szakemberek nem egységesen vélekednek, ám abban mindenki egyetértett, hogy a fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb értéke.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek