| 2016. január. 22. | 1 perc olvasás

"A kultúra jobbá teheti az emberiséget"

A Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola diákjainak közreműködésével tartottak városi megemlékezést a Magyar Kultúra Napján.

Országszerte ma ünneplik a Magyar Kultúra Napját, amelyet 1989 óta rendeznek meg annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnusz megírását.

A városi ünnepségen a Deák téri Kölcsey-szobornál felállított színpadon a Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett Fodor György tartott ünnepi beszédet. A kiállításrendező beszédében hangsúlyozta: manapság fontos lenne az igényes tartalmak elérhetővé tétele, hiszen ezáltal alakulhat ki az ifjúságban egy kapocs a művészetek, a könyvek és a kultúra felé, amelyek jobbá tehetik az emberiséget.

Fodor György kiemelte: "...méltán lehetünk büszkék Sopronra, a Hűség Városára, amely kivételesen gazdag kulturális értékeket vonultat fel, és amellyel gazdagítja hazánk szellemi és materiális értékeit, örökségét".

A beszédet a Fáy-iskola diákjainak zenés-irodalmi összeállítása követte, amelynek végén a jelenlévők közösen elszavalták a Magyar Himnuszt.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek