A kutyákat is megviseli a hőség!

A nyári forróságot kedvenceink is nehezen viselik, ezért nem árt néhány dologra odafigyelnünk.

A sétákat érdemes úgy időzíteni, hogy lehetőleg a nagy forróság előtt, kora reggel, illetve késő este legyenek. Napközben, ha feltétlenül szükséges, akkor lehetőleg árnyékos, füves területen sétáljunk, és csak rövid ideig. A homok, az aszfalt és a kavics a tűző napsütésben rendkívül felforrósodik, és súlyos égési sérüléseket okozhat a kutyák mancsán. A nagy melegben ne induljunk el sétálni víz és itatótál nélkül!

fotó: pixabay

Ha tehetjük, ez a kettő az autóban is legyen nálunk, és ha kóbor kutyát látunk, ne menjünk el mellette, hanem álljunk meg, itassuk meg lehet, hogy ezzel megmentjük az életét. További nagy segítség lehet, ha bevizezzük a hasát, hiszen ezen keresztül hűlnek a legjobban.

Fontos, hogy kertben tartott kutyáknál gondoskodjunk egy árnyékos, naptól védett helyről, de a legjobb, ha beengedjük a garázsba vagy valamilyen hűvös helységbe napközben. Lehetőleg napjában többször cseréljünk neki vizet! Mindenképp bőséges, friss vizet hagyjunk kint előtte, ha elmegyünk otthonról. Lakásban élő kutyusoknak nagy segítség lehet a hűtőpárna vagy a hideg vizes takaró a hasuk alá.

fotó: pixabay

A fent leírtak nemcsak a kutyákra, hanem minden házi-, haszon- és vadállatra is érvényesek, ezért róluk se szabad megfeledkezni! Például egy eltévedt süninél is életmentő lehet, ha megitatjuk és árnyékos, füves területre visszük!

fotó: pixabay

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek