| 2020. június. 8. | 1 perc olvasás

A Lackner Kristóf Általános Iskola tanárait is köszöntötték

A Lackner Kristóf Általános Iskola tanárait is köszöntötték a Pedagógusnap alkalmából. A tanév lassan a végéhez ér, de a koronavírus miatt az online térbe költözött az oktatás. A tapasztalatok alapján mind a diákok, mind a tanárok jól birkóztak meg a feladattal.

Nem mindennapi helyzethez kellett alkalmazkodni a pedagógusoknak a járványhelyzet miatt az oktatásban. Szinte egyik pillanatról a másikra álltak át a tanárok a digitális tanrendre. Forrás Béla, a Lackner Kristóf Általános Iskola vezetője elmondta; a tanárok, és a diákok is tanulságos időszakot tudhatnak maguk mögött.  

- Pozitív hozadéka ennek az időszaknak, hogy a gyermekek közelebb kerülhettek a szüleikhez – emelte ki az igazgató. - Így azt is átláthatják, hogy milyen komoly munka az utódok számára az általános iskola elvégzése – fűzte hozzá.

Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere  az eseményen rámutatott: a soproni tanárok jól alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez. - A pedagógusok a rendkívüli helyzethez úgy tudtak alkalmazkodni, hogy a tananyagot sikeresen át tudták adni a gyermekeknek – világított rá az alpolgármester. - A mai napon azért jöttünk ide, hogy megköszönjük az áldozatos és a most különösen sok alázatot és szakmai kvalitást kívánó munkát – fűzte hozzá. 

A pedagógusokat Tóth Éva, a Jereván Lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke is köszöntötte, aki kiemelte: a településrész pedagógusai képesek olyan pozitív példamutatásra, amely a gyermekek életpályáját is képes meghatározni. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs és Tóth Éva egy-egy szál virággal jutalmazták a pedagógusokat, ezzel is jelezve; értékes munkát végeznek a tanárok nap mint nap.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek