| 2021. május. 29. | 1 perc olvasás

A lakóautós kultúra napját tartották Sopronban

Szombaton egy, a lakóautózás kultúrájáról szóló nap keretén belül megnyitotta kapuit Sopron első lakóautós kempingje. A cég egész napos programokkal és egy sztárvendéggel, Rákóczi Ferivel várta a kilátogatókat.

A lakóautós kemping megnyitóját összekötötték egy lakóautós kultúrát népszerűsítő, egész napos programmal, ahol az odalátogatók a változatos programok mellett több kiállított autót is megtekinthettek, és betekintést nyerhettek az utazás ezen formájába.
 - Aki már lakóautózott, biztos, hogy hallotta a német eredetű “Stellplatz” kifejezést. Ezek olyan placcok, ahol a lakóautózókat áramcsatlakozási-, vízfeltöltési-, és szennyvíz-leeresztési lehetőséggel várják, és kényelmesen eltölthetnek ott néhány éjszakát – mondta el Zima Győző, a VPT Caravan karavánmenedzsere. 


Fotó: Fodor Regina

A kemping megnyitóján részt vett Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető is, aki két éve lett a lakóautós utazás szerelmese. – Ez egy semmihez sem hasonlítható utazási forma. Rendkívül rugalmas, nem kell különböző hotelekben szállást foglalni, bepakolni, kipakolni. Ha nem tetszik a kilátás, a helyszín, csak bepattansz, és továbbutazol. Hihetetlen szabadságot ad – hangsúlyozta. – Fontos azonban figyelembe venni, hogy indulás előtt mindent el kell pakolni, mert ha nem így tesz valaki, akkor az az első kanyarnál fog a család nyakába borulni. Mi így jártunk – tette hozzá nevetve. 


Fotó: Fodor Regina

A megnyitón elhelyeztek egy időkapszulát is, amibe bárki tehetett különböző üzeneteket, jókívánságokat. Ezt a tervek szerint 2049-ben fogják felnyitni. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek