A LázBarát applikáció használatára ösztönöz az Országos Mentőszolgálat

A LázBarát elnevezésű, döntéstámogató telefonos applikáció használatának fontosságára hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat, mert a hideg idő beköszöntével egyre gyakoribb a lázas megbetegedések megjelenése.

A szervezet a közösségi oldalán azt írta, azzal, hogy a gyermekek visszatértek a közösségekbe és az ősz is beköszöntött, újra nagyobb számban jelennek meg a szokványos gyermekkori betegségek. A láz körüli elbizonytalanodás pedig a koronavírus-járvány miatt még nagyobb lehet. A betegek állapotának megítélésében és a teendőkben hasznos segítség a LázBarát nevű telefonos applikáció, valamint az integrált tudástár. Az elmúlt évben a program kiállta a próbát, már közel tízezer szakmabeli és laikus felhasználója van, így a mentők javasolják az alkalmazás használatát az őszi-téli szezonban is.

A LázBarát applikáció segítségével megállapítható, hogy mennyire súlyos a lázas állapot és mit érdemes tenni a biztonságos gyógyulásához, a gyengéd kezeléshez.

Az applikáció és a tudástár egyebek mellett azokban az esetekben is segít, amikor a felhasználója szeretné megtanulni, hogyan tudja nyugodtan, biztonságosan és gyengéden kezelni a lázas állapotokat, szükséges-e gyógyszert adni vagy orvoshoz fordulni. A rendszerben dokumentálni lehet a lázas betegségeket is, amelyeket később bármikor vissza lehet nézni vagy megosztani egy orvossal.

 

Borítókép forrása: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Címkék: orvos

Legnépszerűbb cikkek