| 2022. augusztus. 10. | 1 perc olvasás

A legfontosabb klímakutatásokról tudósít Horváth Eszter

Horváth Eszter több hónapos expedícióról tért haza nemrégiben. A soproni fotográfus egy tucatnyi sarkvidéki expedícióra kísérte el a szakembereket és dokumentálta munkájukat annak érdekében, hogy jobban megértsük az átalakuló sarki környezetet. Ezúttal egy egyéves sarkvidéki kutatómunkát örökített meg.

fotó: Horváth Eszter

A hajó, melyről tudósított Horváth Eszter, egy német jégtörő volt, amely egy éven keresztül volt „befagyva” a Jeges-tenger jegébe, és a jéggel együtt sodródott az Északi- sarkon keresztül egészen Grönlandig.

„A kutatók a jégen kutatóbázisokat építettek fel és különböző klímakutatásokat végeztek. Itt atmoszférikus vizsgálatokra, a jég, a hó és az óceán vizsgálataira kell gondolni. Három és fél hónapot töltöttem a hajón, és mivel ez a téli időszakban volt, ez teljes sötétségben telt. Fotográfusként és kommunikációs menedzserként is dolgoztam, én tartottam a kapcsolatot a médiával”

- mesélt élményeiről Horváth Eszter Mozaik című műsorunkban. Itt készült a fotográfus híres fényképe a két kíváncsi jegesmedvéről, amelyet 2020-ban a World Press Photo zsűrije díjazott. Horváth Eszter azonban elismerés nélkül 2022-ben sem maradt, hiszen idén a kiírás alapján olyan fotósok munkáját értékelték, akik felhívják a figyelmet a környezetvédelemre és az éghajlatváltozásra, Horváth Eszter az „emerging photographer”, azaz a feltörekvő fényképész kategóriában nyert.

fotó: Horváth Eszter

A szakember élményiről és elhivatottságáról is mesél magazinunkban, amelyet itt tekinthetnek meg:

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fotográfus

Legnépszerűbb cikkek