| 2021. október. 11. | 1 perc olvasás

A legígéretesebb ifjúsági film különdíját, soproni alkotás nyerte.

Díjat nyert A muter meg a dzsinn. Németh Anna rendező a Soproni Petőfi Színház előadása alapján készült alkotása a VAS-FILM 17 Vas megyei országos független filmes fesztiválon Vépen kapott elismerést a hétvégén. A leghűségesebb városban ebben az évadban folytatódik a színházi nevelési program - a Kövek című tanjátékot már most vasárnap láthatták meghívott fiatalok - és elkészültek az oktatási segédanyagok.

Idén már 17. alkalommal rendezték meg a VAS-FILM, Vas megyei függetlenfilm fesztivált október 9-10. között Vépen. Az eseményen hatvanhét filmalkotást, köztük 34 versenyfilmet vetítettek le. A zsűri tizennégy kategóriában jutalmazta a legjobbakat. A muter meg a dzsinnek alkotásért Németh Anna rendező A legígéretesebb ifjúsági film különdíját kapta a zsűritől.

A kisjátékfilmben a soproni társulatból szerepel Szőcs Erika, ő játssza a központi figurát, az alkoholista anyát. Molnár Anikó a tanárnőt, Savanyu Gergely az apát, Papp Attila a Havert, Major Zsolt a nagypapát, Marosszéki Tamás az új, felbukkanó szerelmet jelentő férfit, Colost pedig Benczur Adrián alakítja. A két gyermekszereplő Szedenics Dominik és Hegedűs Csanád. A rendező-vágó Németh Anna, az operatőr Mike László volt.

Borítókép forrása: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek