| 2017. október. 12. | 1 perc olvasás

A legkisebbek vették birtokba a focipályát (galéria)

Csütörtök délelőtt került sor az óvodások számára a szezonnyitó Alközpont OTP Bozsik-tornára az Ágfalvi úti sportpályán, amely az SC. Sopron szervezésében került megrendezésre.

A több mint százötven apró labdarúgópalántát igazán szép idő fogadta a műfüves pályán, amelyre lelkesen és nagy izgalommal érkeztek a gyerekek az óvónénik kíséretében. 

A mindig nagyon népszerű sporteseményen - amelyen idén 17 óvoda képviseltette magát - azok a gyerekek vehetnek részt, akik óvodájukban kapcsolódnak az OTP-Bozsik-program utánpótlás neveléséhez. 

Az éves programban résztvevő óvodák vállalása az, hogy hetente minimálisan egy alkalommal játékos futballfoglalkozást tartanak az intézményükben, amelyen legalább 10 öt-hatéves kisgyermek focizik, valamint azt is kötelezettségüknek tekintik, hogy évente négyszer Grassroots-fesztiválokon képviseltessék magukat a gyerekekkel. A foglalkozásokat az óvónők bevonásával az SC. Sopron utánpótlásedzői tartják városunk óvodáiban, amely foglalkozások folyamatos népszerűségnek örvendenek az intézményekben. Ennek a programnak volt a csütörtöki rendezvény a nyitóeseménye, ahol senki nem maradt sikerélmény nélkül. 

A focis délelőttön a gyerekek a labdarúgás iránti szeretetüket és a mozgás örömét szervezett formában tudták kifejezni, ahol nem az eredményesség, hanem a testmozgás és labdarúgás lehetőségének biztosítása volt a fő szempont, amellyel természetesen éltek is az óvodák és örömmel hozták el csoportjaikat a sportpályára. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek