A legkorszerűbb gázkazánnal biztosítják a távhőszolgáltatást Sopronban

Közel 400 millió forintos kormányzati támogatásból helyezték üzembe a legkorszerűbb gázkazánt a Sopron Holding telephelyén, ami a korábbi berendezésnél sokkal hatékonyabb és környezetbarát működést tesz lehetővé. A fejlesztést bemutató keddi sajtótájékoztatón elhangzott: a téli hónapokban a városban biztosított a távhőszolgáltatás a háztartások, az intézmények és ipari létesítmények számára egyaránt.

A Sopron Holding Zrt. a távhőtermelés költségeit és az üvegházhatású gázok kibocsátását is csökkenteni tudja a korszerű gázkazánnal. Az egyik elavult, fűtőolaj és földgáztüzelésű, rossz hatásfokú forró vizes berendezést cserélték le.

„Ez egy 17 megawattos gázkazán, a legkorszerűbb technológiával rendelkezik és környezetbarát. Úgy gondolom, hogy az egész város hőellátását tudja biztosítani partnereinkkel együttműködve" - összegezte Varga Zoltán a Sopron Holding Zrt.vezérigazgatója.

A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón dr. Simon István alpolgármester elmondta: a kormány sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően jut forrás a járvány elleni védekezésre, a gazdaság védelmére, a családtámogatásra, a Modern Városok Program beruházásaira, valamint az energetikai fejlesztésekre, illetve a jelen esetben megvalósult hőtermelő fejlesztésekre is. Dr. Farkas Ciprián polgármester arról beszélt, hogy Sopronban a fűtési szezonban magas színvonalon biztosított a szolgáltatás.

Varga Zoltán, dr. Farkas Ciprián és dr. Simon István a tájékoztatón.
Varga Zoltán, dr. Farkas Ciprián és dr. Simon István a tájékoztatón.
fotó: Griechisch Tamás

 -Csaknem 400 millió forintos kormányzati támogatással valósult meg a kazánfejlesztés a Sopron Holding Zrt-nél. A városban 6500 háztartás, több intézmény, köztük a kórház, és több gyár- például a sörgyár is- a távhőhálózatot veszi igénybe. Ezért fontos fejlemény, hogy a sokszereplős, kiegyensúlyozott soproni távhőpiac ellátásbiztonsága jelentősen javult ezzel a beruházással. A tél közeledtével arról számolhatunk be, hogy a távhőszolgáltatás eszközfeltétele és személyi háttere is biztosított a városban - mondta dr. Farkas Ciprián.


fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek