| 2021. február. 10. | 2 perc olvasás

A legnépszerűbb úti célok között szerepel Sopron

Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is - derül ki a Szállás.hu legfrissebb felméréséből. Az internetes portál felmérése szerint Sopron is a legnépszerűbb úti célok közé tartozik. A Soproni szállodák a bezárások alatt sem tétlenkedtek.

A portál MTI-nek küldött szerdai közleménye szerint a válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerűek lesznek, és sokan látogatnak majd el az Őrségbe, a Mátrába és a Tisza-tó partjára is. A nemzetközi célpontok közül Horvátország, Olaszország és Görögország iránt fokozott az érdeklődés a válaszadók körében.

Az online kutatás szerint a szállásadók rugalmas feltételeket kínálnak, így a vendégnek nem kell előleget fizetnie, lemondható vagy módosítható az időpont. A szállástípusok közül a hotelek (34 százalék), apartmanok (31 százalék) majd a panziók és vendégházak (27 százalék) a legnépszerűbbek, de lesznek, akik rokonoknál vagy saját nyaralóban szállnak meg.

A kutatásban részt vevők többsége beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával akár külföldi vagy belföldi nyaralás kedvéért is, míg 35 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy még nem tudja, mit tenne. A kutatást január 21. és január 29. között készítette a Szállás.hu a magyar lakosság körében. Bár az nem reprezentatív az ország teljes lakosságára, az eredmények alkalmasak a trendek bemutatására - írták.

Mint arról korábban beszámoltunk a soproni szállodák a koronavírus-járvány ellenére sem tétlenkedtek:

  • A Civitas Hotelben a március 11-e utáni foglalásokat olyan utalványokra váltották a vendégeknek, amelyekkel át tudták foglalni az időpontokat, jórészt az augusztusi hosszú hétvégére, szeptemberre és októberre.
  • A Pannonia Hotel csapata is alkalmazkodott a megváltozott helyzethez. A szállodában több intézkedést is bevezettek emellett a wellnes részlegen található jakuzzi és a nagymedence felújtása is folyamatban van.
  • A Hotel Sopronban a a Kisfaludy programban nyert támogatásból  új konferenciatermet alakítottak ki, megújították a kültéri medencét. A hotelben építettek egy új lakosztályt, emellett a legkisebb korosztályra is gondoltak: teljesen új játszószobával és kültéri játszótérrel készülnek a gyermekes családoknak.
  • A Hotel Szieszta is kihasználta a "csendes" időszakot. Folytatták a nyílászáró cseréket, ami már korábban is zajlott, kicserélték a külső korlátokat, terasz elválasztókat, és a szálloda külső szigetelésével is jó ütemben haladnak.

A szálláshelyfejlesztési programnak köszönhetően Sopronban több szállodafelújítás is elindult, illetve el fog indulni: támogatást kaptak a kereskedelmi, valamint az egyéb, és magán szálláshelyek. 

Borítókép; Sopron és Fertő táj turisztikai honlapja 

Legnépszerűbb cikkek