| 2021. január. 30. | 2 perc olvasás

A lepattanócsatát és a meccset is elvesztette a Sopron KC

Sorozatban négy megnyert meccset követően érkezett a Sopron KC otthonába a DEAC a bajnokság 21. fordulójában. A Sopron az első negyedben még vezetett, de fokozatosan felőrölte Kostas Flevarakis csapatát a DEAC. A végeredmény 71-83 lett.

Borisov kettese, majd Halász hármasa nyitotta a mérkőzést, hat ponttal felelt a gyorsan fordító DEAC. Felváltva vezettek a csapatok, majd Tóth jegyzett négy pontot, de még ezzel sem tudott egy kosáron túlra lépni a DEAC (9-12). Borisov jelezte, jó formában van: az ő pontjai is kellettek, hogy 13-17-ről 20-17-re módosítsák az állást. Két soproni büntető talált célt az utolsó percben – 22-19-nél zárult az első negyed.

Jobban kezdte a második tíz percet a DEAC, a döcögősebb hazai támadásokat kihasználva egy Molnár Dániel-triplával a vezetést is átvette. Jogéla talált be közelről, de öt perc után így is csak négy pontnál jártak a hazaiak a második etapban, míg a DEAC már kilencnél. Jogéla egyenlített egy hármassal, ennek ellenére nem a sikeres támadásokról szólt ez a periódus egyik csapatnál sem. Ismét szusszanásnyi előnyt harcolt ki a DEAC, de Elmore triplájának köszönhetően hamar egyre olvadt a vendégek előnye. Felváltva estek a pontok a félidő végén is: 38-38-nál mehettek pihenőre a csapatok.

Hines, Tóth, Moore, Moody – előbbi kettő két-két, utóbbi páros három-három ponttal jelentkezett a második félidő elején, 10-0-s futással ugrott meg a DEAC. Jött is a soproni időkérés. Próbálkoztak a hazaiak, de nem nagyon engedte közelebb ellenfelét a DEAC. Borisov kapott ismét erőre, 45-53 után egy 7-0-s hazai szakaszt zárt le a triplája, amivel újra minimális lett a különbség a felek között. A vendégek időkérését Polyák triplája követte, majd Drenovac is betalált. Jól jött a Sopronnak Thompson hármasa 53-61-nél, amit még egy pontváltás követett: 57-63-ról jött a negyedik negyed.

Drenovac talált be, majd Tóth egy büntetőt értékesített, ismét közelítette a tíz pontot a különbség a vendégek javára. Elmore egy triplával gondoskodott róla, hogy ne legyen kétszámjegyű a különbség. Állandósulni látszott a 6-7 pontos differencia, a DEAC-találatokra mindig érkezett hazai pont, közelebb viszont ezúttal sem tudott lépni a Sopron. Drenovac és Moody talált be egymás után, gyorsan 11 lett közte négy perccel a vége előtt. Kicsivel később ismét Drenovac villant, 67-81-nél eldőlni látszott a találkozó. Innen már nem is volt visszaút a Sopronnak: 83-71-es sikert arattak a debreceniek.

 

 

felhasznált fényképek: www.hunbasket.hu

Legnépszerűbb cikkek