| 2021. május. 7. | 1 perc olvasás

A Líceumba is megérkezett a centenáriumi zászló

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumban is otthonra lelt a centenáriumi zászló. Az ünnepi lobogót Filep Márk önkormányzati képviselő, az intézmény egykori diákja nyújtotta át Tölli Balázs igazgatónak. Május 7-e egy fontos dátum a Líceum életében, hiszen ezen a napon ünneplik az egyik leghíresebb diák és névadó, Berzsenyi Dániel születésének 245. évfordulóját.

Az 1921. december 14-i történelmi jelentőségű voksolás századik évfordulóját emlékévvé nyilvánította az önkormányzat. A hűséget jelképező lobogó számos soproni és környékbeli intézmény homlokzatán megjelenik. A járványhelyzet enyhültével a város rangjához méltó rendezvényeket is tartanának a megemlékezés jegyében.

Pénteken a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumba is megérkezett a centenáriumi zászló. A lobogót Farkas Ciprián, Sopron polgármestere nevében Filep Márk önkormányzati képviselő, a Líceum egykori tanítványa nyújtotta át Tölli Balázs igazgatónak.


Fotó: Fodor Regina

 - Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a polgármester úr üdvüzletével hozhattam el a centenáriumi zászlót egykori iskolámba – mondta Filep Márk. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: fontos, hogy a fiatalok szeressék a hazájukat, és gyermekeiket is a haza iránti hűségre neveljék. 


Fotó: Fodor Regina

Tölli Balázs elmondta: az 1920-as népszavazás az iskola történetében is meghatározó szerepet töltött be. A Líceum igazgatója hangsúlyozta: május 7-én ünnepeljük a soproni Líceum névadójának s egyik leghíresebb diákjának, Berzsenyi Dániel születésének 245. évfordulóját. A költőben mély nyomot hagyott a város és a Líceum, hiszen később a három fiát is a soproni evangélikus gimnáziumba járatta.  

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium igazgatója a jeles évfordulóról Mozaik című műsorunkban is megemlékezett. A teljes beszélgetés a SopronMédia felületein is megtekinthető lesz pénteken este.


Fotó: Fodor Regina

Legnépszerűbb cikkek