A Líceumban is becsengettek

Hétszázötvennégy diák számára szólalt meg szeptember elsején a soproni Líceum csengője. A gimnázium a 465. tanévét kezdte meg, harmincadik éve újra evangélikus intézményként.

Az evangélikus templomban a járványügyi biztonság érdekében csak az ötödik és a kilencedik évfolyam vett részt személyesen a kedd délutáni évnyitón. De Tölli Balázs igazgató beszédében arra a közel ötszáz diákra is gondolt, akik csak lélekben lehettek jelen, miközben azokhoz is szólt, akik először léptek be az evangélikus templom kapuján. Őket Tóth Károly igazgató lelkész is megszólította, invitálva őket az evangélikusok nagy családjába: "Isten hozta Önöket, Benneteket. Itthon vagytok!"

- Kívánom mindenkinek, hogy olyan közösségben érezze magát itt, amelyben önmagán kívül másokért is tehet, barátságokat köthet, hiteles társakra találhat - mondta Tölli Balázs.

A tanévre, a Líceum diákjaira és munkatársaira Simon Attila, a gimnázium lelkésze kért áldást. Sopron ősi iskolája a 465. tanévét kezdte meg, harminc esztendeje pedig újra evangélikus intézményként tanítja és neveli a diákokat. 

Borítókép; Líceum 

Legnépszerűbb cikkek