| 2021. május. 3. | 1 perc olvasás

A Líceumban maszkban és csokival kezdődik az érettségi

Száztizennégy végzős kezdi meg hétfőn az érettségit a soproni Líceumban. A biztonsági szabályok maximális betartása mellett a gimnázium egy kis meglepetéssel is segíti vizsgázóit.

A vírushelyzet miatt idén is rendkívüli körülmények között kezdődik az érettségi, a vizsgatermekben az egyébként is szigorú rend mellett ezúttal a fertőtlenítőszereknek, törlőkendőknek és egyszer használatos tollaknak is nagy szerep jut. A soproni Líceumban hétfőn reggel 114 végzős kezdi meg az írásbeli érettségit, a termek fertőtlenítve, átvizsgálva várják őket. A közös ima ezúttal elmarad, de így is mindenki fohászkodik: a vizsgázókért, a jó eredményért.


Fotó: Líceum

A padokon kis ezüst színű csík jelöli, hol kell a vizsgázóknak ülniük, hogy a kellő távolságot tarthassák társaiktól. A maszk mindenki számára kötelező. A vizsgahelyzetet és a rendkívül szigorú biztonsági szabályokat is oldani igyekezett a Líceum, ezért hétfőn reggel minden érettségizőt egy szelet "mosolygó" csokoládé is várta a helyén. A figyelmesség amellett, hogy a drukkban az agysejteket is serkenti, a szándék szerint egy megkönnyebbült mosolyt is csal a végzősök arcára. 


Fotó: Líceum

Borítókép; Líceum

Legnépszerűbb cikkek